Picture of Mark Willems

Mark Willems

Oprichter Birdt Health

”In de zomer van 2022 ben ik gaan nadenken over een alternatieve manier om mentale gezondheid te beschrijven en te verbeteren. Het doel is zoveel mogelijk mensen te helpen, nog voordat ze moeten aankloppen bij de ggz sector.

Van 2006 tot 2020 ben ik actief geweest in de digitale ggz als oprichter van Annazorg en Minddistrict. Het doel was altijd met digitale hulpmiddelen zorg meer begrijpelijk en toegankelijk te maken. Ik ben er trots op dat we in die tijd honderdduizenden mensen hebben kunnen helpen en veel onderzoek naar online interventies over de hele wereld hebben mogen ondersteunen.

In 2018 en 2019 ben ik zelf in therapie geweest en kwam er toen achter dat de mentale, emotionele en lichamelijke kanten van herstel elkaar versterken. En ook hoe inspirerend het is als je als cliënt kan meedenken over je eigen traject.

In 2022 zijn we met een team van psychiater en psychologen gaan werken aan een eigen transdiagnostisch model van mentale gezondheid gebaseerd op 12 thema’s verdeeld over lijf, hart en hoofd.

In 2023 is Birdt formeel opgericht. Marijke van Putten, psychiater en oud-bestuurder is commissaris, ik ben directeur.

De Provincie Noord-Holland verleende Birdt een Vroege Fase Financiering. Met deze lening van euro 250.000 doen we een haalbaarheidsonderzoek naar de technische, klinische, wetenschappelijke en commerciele aspecten van de Birdt aanpak. 

Ik ben trots dat we nu ons eerste product kunnen lanceren. We zijn nog altijd bezig met testen, doorontwikkelen en verbeteren. Ik nodig je van harte uit je aan te melden en je ervaringen te delen met ons.