Holistisch model

Birdt werkt met een nieuw model dat mentale gezondheid beschrijft aan de hand van mentale, emotionele en lichamelijke thema’s.

De thema’s zijn: mindset, zingeving, wilskracht, gedachten, emoties, zelfliefde, relaties, oud zeer, stress, activiteit, voeding en slaap.

De thema’s zijn uitgewerkt in subthema’s. Die (sub)thema’s kun je zien als praktische skills om je mentale gezondheid te verbeteren.

De thema’s hangen samen, een gezond lijf, hart en hoofd versterken elkaar.

Intake

Je doet een online intake om te bepalen welke (sub)thema’s en oefeningen voor jou het meest relevant zijn. In de intake onderzoeken we samen je klachten, je omstandigheden, je persoonlijke stijlen en je doelen. 

De intake vergt ongeveer een uur van je tijd, verdeeld over een paar dagen. Daarna selecteren wij de 10 meest relevante oefeningen voor jou en kun je direct aan de slag.

Natuurlijk kun je ook zelf de (sub)thema’s en oefeningen verkennen.

Therapeutische oefeningen

Ieder subthema is gekoppeld aan tenminste ééoefening die je helpt om deze skill te ontwikkelen. We bieden momenteel 70 oefeningen.

Je werkt ondermeer met cognitieve gedragstherapie, acceptance & commitment therapie, schematherapie, narratieve therapie en mindfullness. Zo maak je kennis met de beste oefeningen van verschillende, bewezen therapievorm.

Iedere oefening bestaat uit vier stappen. Eerst oefen je met de theorie. Dan oefen je met een praktijksituatie. Vervolgens reflecteer je op je nieuwe inzichten. Tenslotte krijg je feedback van één van onze psychologen. Iedere oefening vergt 1-1,5 uur werk, verdeeld over een paar dagen.

Feedback van of een sessie met onze psychologen

Je kunt de oefeningen zelfstandig maken.

Als je wilt, krijg je feedback op je oefeningen van 1 van onze psychologen.

Je hebt ook de mogelijkheid een 1:1 sessie te boeken. Zo’n losse sessie gaat geheel over jouw vraag van dat moment en is heel praktisch ingericht.

Wetenschappelijk onderzoek

Birdt volgt het onderzoek naar modernisering van de psychologie op de voet. We maken ondermeer gebruik van deze disciplines in onze aanpak.